Vlag van Japan

Bilaterale fiche Japan
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van Japan met België. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Japan (januari 2023)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Japan, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.

Statistieken

Studies

 • Economische studie Japan (december 2022)

  Japan is de op twee na grootste economie ter wereld, na de Verenigde Staten en China, en beschikt over meerdere troeven. Zo is Japan onder meer een toonaangevende exporteur van voertuigen, machines, elektronica en robotica. Het land kent ook een moderne infrastructuur, een grote consumentenmarkt met een bevolking van 126 miljoen, zeer hoge spaarreserves, een lage werkloosheidsgraad en een hoge mate van stabiliteit.

  Nadat meerdere COVID-infectiegolven in 2020 een negatieve impact hadden op de consumentenuitgaven, de export en het inkomend toerisme, bedroeg de reële groei van het BBP 1,6% in 2021. Verwacht wordt dat het BBP de komende jaren verder zal groeien en dit dankzij de aanhoudende krachtige beleidsondersteunende maatregelen, de hoge vaccinatiegraad en de afnemende mondiale aanbodbeperkingen. Naarmate de onzekerheid in verband met de pandemie en de aanvoer van goederen en diensten zal afnemen, zullen ook de investeringen weer aantrekken.

  Het is in deze context dat het Agentschap voor Buitenlandse Handel, in samenwerking met zijn partners, de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade, hub.brussels en AWEX, een gezamenlijke economische missie naar Japan (Tokio, Nagoya, Osaka en Kyoto) organiseert van 5 tot 9 december 2022, onder het Voorzitterschap van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Zijne Majesteit de Koning.

  Consulteer onze studie voor een analyse van de Japanse economie.

  Cover Economische studie Japan (november 2022)
 • Bekijk ook de interviews rond de missie naar Japan in december 2022:

  Interview met Z.E. Makita Shimokawa, Ambassadeur van Japan in België (november 2022):

  Remote video URL

   

  Interview met H.E. Roxane de Bilderling, Ambassadeur van België in Japan (november 2022):

  Remote video URL

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

Cover met tekst Reglulations