BAROMETER VAN DE BELGISCHE BUITENLANDSE HANDEL

Barometer_gans_2022In 2022 had België een buitenlands handelsoverschot van ongeveer 11,9 miljard euro, tegenover een overschot van 18,2 miljard euro het jaar daarvoor.

Consulteer onze statistieken

Prinselijke Missies

  • Senegal

    De Belgische Economische Missie naar de Republiek Senegal zal plaatsvinden van 21 tot 25 mei 2023 in Dakar.

  • Australië

    De Belgische Economische Missie naar Australië zal plaatsvinden van 19 tot 28 oktober 2023 in Sydney en Melbourne.

Trade4U

ontdek onze trade4u app

Voor wie?

De Trade4U-applicatie werd ontwikkeld om doelgericht internationale opportuniteiten te verzenden naar de geabonneerde bedrijven. Bijna 500 meer algemene tot zeer specifieke bronnen worden regelmatig gecontroleerd om er de meest interessante opportuniteiten uit te filteren. In 2020 werden 24.423 handelsopportuniteiten verspreid.

 

Steeds nieuwe opportuniteiten

Deze handelsopportuniteiten worden verstuurd op basis van het bedrijfsprofiel dat werd geregistreerd in het exporteursbestand. Deze identificatie gebeurt op basis van twee criteria: de definitie van de gecommercialiseerde producten en diensten enerzijds en van de doelmarkten (-landen) anderzijds. Op basis hiervan worden enkel de relevante inlichtingen verspreid. Het bedrijfsprofiel kan op elk moment worden aangepast.

app afbeelding

Creëren van consortia

Beschikbaar voor iOS en Android, voor smartphones en tablets, biedt de applicatie een essentiële functie: het creëren van consortia. België bestaat voornamelijk uit kmo’s, het is gebruikelijk dat een bedrijf niet groot genoeg is om alleen te antwoorden op offertes die worden uitgeschreven door grote internationale instellingen. Wanneer men akkoord is gegaan met het delen van de contactgegevens, kan een bedrijf haar interesse voor een opportuniteit aangeven. Het Agentschap voor Buitenlandse Handel zal de verschillende geïnteresseerde partijen met elkaar in contact brengen. 
Meer nog, de geabonneerden kunnen gratis deelnemen aan twee grote jaarlijkse seminaries georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Abonneer hier

 

Nieuws

Legal helpdesk

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

helpdesk