ontdek onze trade4u app

Voor wie?

De Trade4U-applicatie werd ontwikkeld om doelgericht internationale opportuniteiten te verzenden naar de geabonneerde bedrijven. Bijna 500 meer algemene tot zeer specifieke bronnen worden regelmatig gecontroleerd om er de meest interessante opportuniteiten uit te filteren. In 2023 werden meer dan 17.500 handelsopportuni-teiten verspreid.

 

Steeds nieuwe opportuniteiten

Deze handelsopportuniteiten worden verstuurd op basis van het bedrijfsprofiel dat werd geregistreerd in het exporteursbestand. Deze identificatie gebeurt op basis van twee criteria: de definitie van de gecommercialiseerde producten en diensten enerzijds en van de doelmarkten (-landen) anderzijds. Op basis hiervan worden enkel de relevante inlichtingen verspreid. Het bedrijfsprofiel kan op elk moment worden aangepast.

app afbeelding

Creëren van consortia

Beschikbaar voor iOS en Android, voor smartphones en tablets, biedt de applicatie een essentiële functie: het creëren van consortia. België bestaat voornamelijk uit kmo’s, het is gebruikelijk dat een bedrijf niet groot genoeg is om alleen te antwoorden op offertes die worden uitgeschreven door grote internationale instellingen. Wanneer men akkoord is gegaan met het delen van de contactgegevens, kan een bedrijf haar interesse voor een opportuniteit aangeven. Het Agentschap voor Buitenlandse Handel zal de verschillende geïnteresseerde partijen met elkaar in contact brengen. 
Meer nog, de geabonneerden kunnen gratis deelnemen aan twee grote jaarlijkse seminaries georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Abonneer hier

 

De volgende functies worden overigens ook aangeboden:

 • aanvraag van een volledig dossier
 • meldingen & herinneringen aan de deadline voor het indienen van aanbestedingen
 • geschiedenis van de ingediende aanbestedingen
 • aanvraag van bijkomende informatie
 • sorteren volgens type opportuniteit, land, deadline, aantal deelnemers en views
 • favorietenlijst
 • weergave van het aantal clicks per opportuniteit...

Tot slot worden ook economische en juridische nieuwsberichten met betrekking tot de buitenlandse handel verspreid via de Trade4U-applicatie.

Abonneer u vandaag nog op Trade4U, door op de rode knop "Abonneer hier" te klikken, en geniet van een uitgebreid dienstenpakket in handelsopportuniteiten voor slechts €150 op jaarbasis!

Trade4u is perfect voor uw bedrijf:

 • Aanbestedingen
 • Proceduregidsen
 • Lastenboeken
 • Statistiekabonnementen
 • Newsflashes
Trade4U constellation loo

TRADE4U IN A NUTSHELL

afbeelding voor aanbestedingen

Aanbestedingen

KLIK HIERBOVEN OP DE VERSCHILLENDE AFBEELDINGEN VOOR MEER INFO

AANBESTEDINGEN:
Bijna 500 bronnen, van de meest algemene tot de meest gespecialiseerde, worden dagelijks geraadpleegd om er de interessantste zakenopportuniteiten van weer te geven.
Deze worden manueel gecodeerd zodat de matching tussen het bedrijfsprofiel  en de opportuniteit zo pertinent mogelijk zou zijn.
afbeelding voor proceduregidsen

Proceduregidsen

PROCEDUREGIDSEN: 
Om zo goed mogelijk te kunnen antwoorden op de verspreide opportuniteiten, stelt het Trade4U-team proceduregidsen ter beschikking van grote internationale instellingen.
afbeelding voor lastenboeken

Lastenboeken

LASTENBOEKEN: 
Het is niet altijd eenvoudig om een lastenboek te bekomen in het buitenland.
Het Agentschap voor Buitenlandse Handel kan deze procedure voor u doorlopen en u het document bezorgen aan een reële kostprijs (dit omvat de prijs van de aankoop van het lastenboek evenals eventuele bank-, verzendings- en/of verplaatsingsonkosten) en dit sneller, dankzij haar bevoorrechte contacten. Bekijk « hier » een voorbeeld van een lastenboek.

 

afbeelding voor statistiekabonnementen

Statistiekabonnementen

STATISTIEKABONNEMENTEN: 
Een gepersonaliseerd statistiekabonnement laat u maandelijks toe de evolutie van de export en import van uw producten en markten op te volgen. 
afbeelding voor newsflashes

Newsflashes

NEWSFLASHES: 
U wordt in real time op de hoogte gebracht van de laatste economische en juridische ontwikkelingen op het vlak van de buitenlandse handel.

SEMINARIES: NIEUWE SEMINARIES & VOORBIJE SEMINARIES – LEES MEER

SEMINARIES OVER INTERNATIONALE HANDELSOPPORTUNITEITEN VOOR BELGISCHE BEDRIJVEN

Onze Trade4U seminaries verenigen experten in openbare aanbestedingen en B2B’s maken het u mogelijk om uw aanvragen of kandidaturen te optimaliseren.
Jaarlijks worden er twee Trade4U-seminaries georganiseerd.
De ondertussen 15 georganiseerde uitwisselingsmomenten verenigden reeds meer dan 2.543 deelnemers.
In onze rubriek VOORBIJE WEBINARS EN SEMINARIES vindt u alle informatie terug over eerder georganiseerde seminaries en webinars.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatie betreffende een volgend Trade4U-seminarie zal later beschikbaar zijn.

picture participants list previous seminars

 

Het Overseas Business Opportunities Centre (OBOC) staat te uwer beschikking voor verdere vragen: