BAROMETER VAN DE BELGISCHE BUITENLANDSE HANDEL

Handelsbalans januari-maart 2024Na de eerste drie maanden van 2024 had België een overschot op de buitenlandse handel van ongeveer 5,9 miljard euro, tegenover een overschot van 1,4 miljard euro na dezelfde periode een jaar eerder.

Consulteer onze statistieken

Prinselijke Missies

Trade4U

ontdek onze trade4u app

Voor wie?

De Trade4U-applicatie werd ontwikkeld om doelgericht internationale opportuniteiten te verzenden naar de geabonneerde bedrijven. Bijna 500 meer algemene tot zeer specifieke bronnen worden regelmatig gecontroleerd om er de meest interessante opportuniteiten uit te filteren. In 2023 werden meer dan 17.500 handelsopportuni-teiten verspreid.

 

Steeds nieuwe opportuniteiten

Deze handelsopportuniteiten worden verstuurd op basis van het bedrijfsprofiel dat werd geregistreerd in het exporteursbestand. Deze identificatie gebeurt op basis van twee criteria: de definitie van de gecommercialiseerde producten en diensten enerzijds en van de doelmarkten (-landen) anderzijds. Op basis hiervan worden enkel de relevante inlichtingen verspreid. Het bedrijfsprofiel kan op elk moment worden aangepast.

app afbeelding

Creëren van consortia

Beschikbaar voor iOS en Android, voor smartphones en tablets, biedt de applicatie een essentiële functie: het creëren van consortia. België bestaat voornamelijk uit kmo’s, het is gebruikelijk dat een bedrijf niet groot genoeg is om alleen te antwoorden op offertes die worden uitgeschreven door grote internationale instellingen. Wanneer men akkoord is gegaan met het delen van de contactgegevens, kan een bedrijf haar interesse voor een opportuniteit aangeven. Het Agentschap voor Buitenlandse Handel zal de verschillende geïnteresseerde partijen met elkaar in contact brengen. 
Meer nog, de geabonneerden kunnen gratis deelnemen aan twee grote jaarlijkse seminaries georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Abonneer hier

 

Nieuws

  1. Prinselijke missie naar NOORWEGEN 16 - 19 juni 2024 - DAG 3

    Datum
    #BEmissionNOR (16-19/06) - DAG 3 - Als start van de derde - en laatste - dag van de prinselijke missie naar Noorwegen werd het traditionele ‘Success Stories Breakfast’ georganiseerd, waarbij Belgische KMO's en hun Noorse partners hun succesvolle samenwerking konden delen met H.K.H. Prinses Astrid en de Ministers.

Tradexplorer

Ontdek TRADEXPLORER, onze nieuwe website die al het mogelijke cijfermateriaal bevat omtrent de buitenlandse handel. U vindt er globale indicatoren, rapporten per product of land naar keuze en een tool om data te specificeren en te exporteren.

banner Tradexplorer