Scroll To Top

ICC Guide on Transport and the Incoterms 2010 Rules

Wij delen met gepaste trots mee dat onze Directeur, de heer Koen Vanheusden, een belangrijke rol heeft gespeeld in de "New ICC Guide on Transport and the Incoterms® 2010 Rules", een handboek dat verheldering en praktische ondersteuning biedt aan iedereen in de transportsector die te maken krijgt met transacties waarbij Incoterms® van toepassing zijn.

Wanneer goederen moeten getransporteerd worden van een verkoper naar een koper, wordt meestal een onafhankelijke transportfirma aangesproken. Deze gids werd ontwikkeld om verheldering te brengen in de verschillende kwesties die opduiken in de relatie tussen transportcontracten en de Incoterms® 2010 -reglementering bij contracten voor de verkoop van goederen. De lezer wordt stap voor stap doorheen de complexe stadia van de hedendaagse logistieke keten geloodst.

De ICC Guide behandelt elk van de 11 regels en bespreekt beide soorten van verkoop: enerzijds wanneer de koper een transportfirma aanstelt, anderzijds wanneer de verkoper dit doet. Dit maakt het boek tot een  'must-have' voor elk bedrijf actief in de transportsector.

De volledige tekst van de Incoterms 2010 regelgeving is eveneens opgenomen in het boek.