Scroll To Top

Strategie en doelstellingen 2021

Net als het jaar 2020 kent het jaar 2021 een groot aantal onzekerheden, waardoor het moeilijk is om een ​​activiteitenprogramma op te stellen. De coronavirus-crisis die de wereld op zijn kop heeft gezet, duurt voort en vereist voorzichtigheid bij het opmaken van doelstellingen.

De eerste geplande verplaatsingen, het Staatsbezoek aan Litouwen (27 en 28 april 2021) en de prinselijke missie naar Senegal (6 tot 10 juni 2021) lijken opnieuw ernstig in gevaar te komen onder de huidige gezondheidsomstandigheden.

Het Agentschap en zijn partners hopen dat de zendingen in de tweede helft van 2021 kunnen worden behouden. Een prinselijke missie naar het Verenigd Koninkrijk is aan het programma toegevoegd en zal naar verwachting plaatsvinden van 5 tot 8 september. Deze zending komt op het juiste moment in de nasleep van de Brexit en zou Belgische bedrijven in staat moeten stellen om zich te herpositioneren op de Britse markt. Deze zending zal op korte termijn worden gevolgd door een prinselijke missie naar de Verenigde Staten (New York, Atlanta en Boston), van 3 tot 10 oktober 2021.

Het tweede Staatsbezoek van het jaar zal onze Vorsten naar Zuid-Afrika brengen (van 26 tot 29 november 2021), indien de situatie tegen dan stabiliseert.

Tezelfdertijd zullen de diensten Studies en Statistiek het 2e luik van de COVID-19 studie opmaken en twee nieuwe sectorale studies realiseren: "Belgian Sustainable Food Systems" en "Belgian Health Technologies / medtech". Aangezien de studie betreffende het gebruik van vrijhandelsakkoorden veel belangstelling heeft gewekt, zal deze in 2021 en daarna op lange termijn worden opgevolgd.

In 2021 zal ook de nieuwe versie van de website www.abh-ace.be gelanceerd worden, die een volledige revisie heeft ondergaan, inclusief een herstructurering, een technologische update en een facelift.

De database van de Belgische exporteurs wordt verder verfijnd en verbeterd. Het Trade4U-team zal op zoek gaan naar gerichte internationale zakelijke opportuniteiten voor Belgische bedrijven uit verschillende bronnen over de hele wereld.

Bron: Activiteitenverslag 2020, Agentschap voor Buitenlandse Handel
Publicatiedatum: mei 2021