Scroll To Top

Strategie en doelstellingen

Voor het Agentschap zal 2019 in veel opzichten een jaar van vernieuwing zijn. Naast grote veranderingen op teamniveau zullen er verschillende projecten en up- dates worden uitgevoerd.

Op verzoek van de FOD Buitenlandse Zaken zal het ABH opnieuw bijdragen tot de logistieke organisa- tie van twee Staatsbezoeken in 2019: Zuid-Korea van 24 tot 28 maart 2019 en het Groothertogdom Luxemburg van 15 tot 17 oktober 2019. Voor deze bezoeken zullen specifieke budgetten worden toegewezen aan het ABH.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Zijne Majesteit de Koning, zal in 2019 twee gezamenlijke economische missies voorzitten. Na een eerste missie naar Mexico van 16 tot 24 februari 2019 zal de Belgische delegatie van 17 tot 23 november 2019 naar China reizen. Zoals gewoonlijk zal de missie naar China waarschijnlijk een zeer groot aantal deelnemers aantrekken.

De website www.belgianeconomicmission.be zal zo- wel technisch als qua look-and-feel worden bijgewerkt, waardoor hij helemaal up-to-date zal zijn. Parallel hiermee zal de mobiele app van de Prinselijke missies volledig herontwikkeld worden, met de technische ondersteuning van Belfius. De nieuwe versie zal niet alleen moderner zijn, maar ook interactiever. Tijdens de missie naar Mexico worden deze nieuwigheden officieel gelanceerd.

Ook de mobiele applicatie Trade4U zal een hoognodige technologische opfrissing ondergaan en GDPR- proof worden gemaakt. Dit zal het OBOC-team de gelegenheid bieden om zijn diensten nieuw leven in te blazen.

De traditionele economische studies zullen worden gepubliceerd in het kader van de missies in de loop van het jaar, evenals een sectorale publicatie over industrie 4.0 en een actualisering van de studie over biotechnologie.

Het Statistiekdepartement zal de bilaterale nota’s met betrekking tot de buitenlandse handel gedeeltelijk au- tomatiseren en zo zijn reactievermogen ten opzichte van de klanten vergroten.

Bron: Activiteitenverslag 2018, Agentschap voor Buitenlandse Handel
Publicatiedatum: mei 2019