Scroll To Top

Presentatie van het webinar “Covid-19: recovery prospects for Belgian Foreign Trade”

Datum: 19 november 2020

Meer dan 500 mensen namen vandaag deel aan ons webinar “Covid-19: recovery prospects for Belgian Foreign Trade”, dat naar aanleiding van de lancering van onze nieuwe studie betreffende de “Impact van de COVID-19 crisis op de Belgische Buitenlandse Handel” werd georganiseerd in samenwerking met onze partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en AWEX.

Wij danken onze partners hartelijk voor hun interessante uiteenzetting: mevrouw Anick Van Calster, Directeur-generaal van de FOD Buitenlandse Zaken, mevrouw Claire Tillekaerts, CEO van FIT, mevrouw Pascale Delcomminette, CEO van AWEX en mevrouw Isabelle Grippa, CEO van hub.brussels. Eveneens danken wij onze gastsprekers voor hun medewerking: Dr. Margareta Drzeniek, Managing Partner van Think tank Horizon, de heer Yves Verschueren, CEO van essenscia en de heer Bart Steukers, Director Context & Future CEO van Agoria.

De presentaties kan u hierna consulteren:

U kan de opname van het webinar hierna bekijken:

De studie “Impact van de COVID-19 crisis op de Belgische Buitenlandse Handel” is het resultaat van 3 maanden statistische analyse en interviews met grote sectorfederaties van België. Wat zijn de 10 meest getroffen sectoren? Waarom ? Hoe hebben onze buurlanden het doorstaan? Hoe zal België zich herstellen?

Deze studie werd gerealiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel op vraag van zijn partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en AWEX. De studie “Impact van de COVID-19 crisis op de Belgische Buitenlandse Handel” kan HIER gedownload worden.

Noteer alvast onze volgende evenementen in uw agenda: 26/11/2020: webinar over openbare aanbestedingen - Trade4U en 8/12/2020: webinar naar aanleiding van de lancering van de sectorale publicatie “Belgian Sustainable building solutions & Smart cities”!