Scroll To Top

"Introductory Course to Belgium for diplomats who have recently arrived in Brussels" - Egmont Instituut

Datum: 03 december 2020

Van 30 november tot 4 december 2020 organiseert het Egmont Instituut zijn online training voor buitenlandse diplomaten, op initiatief van Mevrouw Sophie Wilmès, Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en van de Federale Culturele Instellingen.

Het verwelkomingsprogramma "Introductory Course to Belgium for diplomats who have recently arrived in Brussels" (dat in het Engels zal gegeven worden), is bestemd voor een groep diplomaten komende uit landen over de hele wereld.

Het doel van dit verwelkomingsprogramma is om de werking van het Belgische institutionele systeem en het Belgisch buitenlands beleid beter te leren kennen. Tijdens deze presentatie van het verwelkomingsprogramma werden de verschillende economische instrumenten die België en zijn gewesten ter beschikking staan, uiteengezet.

Op 3 december 2020 presenteerde Mevrouw Fabienne L'Hoost, Directeur-generaal van het Agentschap voor Buitenlandse Handel, het Agentschap, evenals zijn werking, en meer in het bijzonder de rol van het Agentschap bij de organisatie van de prinselijke missies en Staatsbezoeken.

15 diplomaten die in Brussel op post zijn, en die Cambodja, Ecuador, Ethiopië, Indonesië, Jamaica, Korea, de Maldiven, Myanmar, Pakistan, de Filippijnen, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vertegenwoordigen, hebben deelgenomen aan de training van vandaag.

We wensen allen veel succes in hun toekomstige carrière als diplomaat!