Scroll To Top

11/10/2018: Cervin de Cristal 2018

Datum: 20 november 2018

De ceremonie van de XIIde Tweejaarlijkse Grote Prijs Cervin de Cristal vond donderdag 11 oktober plaats in Zürich, in aanwezigheid van onder meer Mevrouw An Ghys, Zaakgelastigde ad interim in afwezigheid van de nieuwe Belgische Ambassadeur.

Dit evenement, dat georganiseerd wordt door de Belgisch-Luxemburgse Business Club in Zwitserland (BLC), heeft als doel om een KMO/MKI te bekronen voor diens succesrijke economische en handelsrelaties tussen Zwitserland enerzijds en België/Luxemburg anderzijds. De onderneming wordt gekozen door een internationale jury, dit jaar voorgezeten door Mevrouw Fabienne L’Hoost, Directeur-generaal van het Agentschap voor Buitenlandse Handel, op basis van een aantal criteria zoals groei van de export/import, een opmerkelijke of originele organisatie van het commercieel netwerk, het aantal patenten, licenties, de ontwikkeling van nieuwe technologieën, enz. De Grote Prijs Cervin de Cristal 2018 werd toegekend aan REYNAERS AG uit Frauenfeld, dat gespecialiseerd is in de productie van ramen en andere producten in aluminium. Reynaers AG is een dochteronderneming van de Groep REYNAERS, met hoofdkantoor in Duffel.

De BLC overhandigt eveneens een trofee aan een Zwitserse start-up die, over alle sectoren heen, op het punt staat om een project te lanceren of dit reeds met succes heeft gedaan. De laureaat van de prijs voor de jonge onderneming was deze editie ADVANON AG uit Zürich, een onderneming die gespecialiseerd is in de financiering van facturen van KMO’s.

De speciale prijs van de Jury werd daarnaast toegekend aan SBS Swiss Business School uit Kloten, opgericht en geleid door de heer Bertrand Wolfs, afkomstig uit Geel in België.