Scroll To Top

Fabienne L’Hoost benoemd tot Directeur-generaal van het Agentschap voor Buitenlandse Handel vanaf 1 juli 2017

Datum: 23 juni 2017

De Raad van Bestuur van het Agentschap voor Buitenlandse Handel keurde op 15 december 2016 de promotie van Fabienne L’Hoost tot Directeur-generaal goed, met 1 juli 2017 als startdatum.

Na haar afstuderen aan de École d’Interprètes Internationaux (Universiteit van Bergen) in 1988, als beste van haar jaar, ging Fabienne L’Hoost verder met een uitwisselingsprogramma aan de Kyoto University of Foreign Studies (Japan), waar ze met de hoogste onderscheiding het competentiediploma Japans behaalde in maart 1990. Vandaag spreekt zij vlot 5 talen: Frans, Nederlands, Engels, Spaans en Japans.

In 1990, na haar studies in Kyoto, werd Fabienne L’Hoost aangeworven als assistente van de Consul-generaal van België in Osaka. Een jaar later keerde zij naar Brussel terug en zette haar passie voor Japan professioneel verder als Algemeen directeur van de Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce, een functie die zij 12 jaar heeft bekleed. Binnen dit kader ontmoet zij de Belgische en Japanse officiële instanties en maakt zij kennis met de werking van het protocol.

Bij de oprichting van het Agentschap voor Buitenlandse Handel werd Fabienne L’Hoost de functie van Adjunct-directeur-generaal toegewezen door de Raad van Bestuur. Zij trad in dienst op 1 oktober 2003 en was van bij het begin intensief betrokken bij het beheer van het Agentschap. Vanaf 2005 zette zij zich ook in voor de prinselijke zendingen, waarvan de eerste, niet toevallig, een zending naar Japan was. Er volgden zendingen naar alle hoeken van de wereld. In 2015 wordt de logistieke organisatie van twee Staatsbezoeken per jaar toegevoegd aan het takenpakket van het Agentschap, waarvoor Fabienne L’Hoost en haar team nauw samenwerken met het Koninklijk Paleis en de FOD Buitenlandse Zaken.

Met de benoeming van Fabienne L’Hoost tot Directeur-generaal zet het Agentschap voor Buitenlandse handel in op continuïteit, wat de vernieuwing van de interne structuren en de werkmethodes echter niet uitsluit.

Binnenkort zal een Nederlandstalige Adjunct-directeur-generaal worden aangeworven om Fabienne L’Hoost bij te staan.

Persbericht benoeming Fabienne L'Hoost