Scroll To Top

Landenstudie India

Datum: 04 november 2013
Cover landenstudie India (2013)

India is één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Dankzij groeicijfers van gemiddeld 8% op jaarbasis gedurende de voorbije 20 jaar, maakt het deel uit van de BRICS landen, de club van 5 die één van de motoren vormt van de wereldeconomie.

Het XIIe vijfjarige beleidsprogramma (2012-2017), gebaseerd op de mantra “faster, sustainable and more inclusive growth”, stelt grote investeringsdoelstellingen voorop. Het gros van de inspanning dient afkomstig te zijn van de binnenlandse en buitenlandse privésector.

De focus wordt gelegd op sleutelsectoren, zoals infrastructuur en energie. Daarnaast zet India in op een inclusieve groei, die gestimuleerd moet worden door de evolutie van de koopkracht.
Volgens kenners zal India zijn rol als voortrekker van de wereldeconomie blijven spelen. Het hoeft geen verdere uitleg dat deze toekomstprognose voor onze Belgische ondernemingen aanzienlijke zakenkansen met zich mee brengt.

Ter gelegenheid van de volgende gezamenlijke handelsmissie naar India (23-29 november 2013), heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een “landenstudie” gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van India, terwijl het tweede hoofdstuk een analyse omvat van vijf dynamische sectoren waarin de handelsmogelijkheden talrijk zijn: cleantech & hernieuwbare energie, healthcare & pharma, diamant, infrastructuur en telecommunicatie. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in India.

Landenstudie India: handelsopportuniteiten