Scroll To Top

Nieuws

Subscribe to Nieuws

1 - 10 van 331 resultaten

Pagina's

28 oktober 2019

De studie Belgian Life Sciences toont aan dat België reeds van bij het begin een absolute voortrekkersrol speelt in dit domein. Het uitgebreide ecosysteem draagt hier in belangrijke mate aan bij.

28 oktober 2019

China is vandaag een absolute grootmacht op het internationale toneel en een leider op het vlak van internationale handel. Het land, dat het afgelopen decennium een jaarlijkse economische groei van 8% kende, is met voorsprong de voornaamste exporteur ter wereld en de tweede belangrijkste importeur.

24 oktober 2019

Het volgende Trade4U-seminarie zal doorgaan op donderdag 7 november 2019 in het Auditorium van de KBC Bank, Havenlaan 2, 1000 Brussel.

08 juli 2019

Elk jaar organiseren 24 leden van de permanente vertegenwoordigingen bij de Europese Unie en de organisaties belast met de promotie van de buitenlandse handel 2 sectorale seminaries, handelend over de externe hulpprogramma's van de Europese Unie. Steeds twee andere landen zijn verantwoordelijk voor het organiseren van elk seminarie, terwijl de overige landen hun eigen bedrijven uitnodigen en registreren.

 

04 juli 2019

Gisteren hadden we het genoegen om de heer Yves Verschueren, Managing Director bij essenscia te mogen verwelkomen. Hij gaf ons een heel interessante presentatie over de sectoren chemie en life sciences in België.

België is wereldtop in de chemische industrie en key player in de Europese biofarmaceutische industrie.

23 mei 2019

Het nieuwe activiteitenverslag (2018) van het Agentschap voor Buitenlandse Handel is vanaf nu beschikbaar. Hierin belicht het ABH haar mission statement, haar institutionele en financiële kader, strategie en doelstellingen en kernactiviteiten.

17 mei 2019

Op donderdag 9 mei organiseerde de Dienst Trade4U van het Agentschap voor Buitenlandse Handel, in samenwerking met de gewestelijke partners FIT, AWEX en hub.brussels, een seminarie bij de ING-bank met als onderwerp “Internationale handelsopportuniteiten met een speciale focus op China”, n.a.v. de Belgische economische missie eind november naar deze economische grootmacht.

11 maart 2019

De publicatie “Belgium Made Different – Industry 4.0” toont aan dat België voorop loopt in de ontwikkeling van een performante en hedendaagse industrie.

Na een algemene situatieschets worden 15 innovatieve Belgische bedrijven aan het woord gelaten die oplossingen bieden waar internationaal vraag naar is.

31 januari 2019

Mexico heeft een grote interne markt die groeit dankzij de hervormingen die kaderen binnen het ambitieuze programma Pacto por México. Daarnaast heeft het land ook een uitgebreid netwerk van internationale handelsakkoorden. Zowel met de Europese Unie als met de Verenigde Staten & Canada zijn bovendien nieuwe akkoorden in het vooruitzicht. Het is bijgevolg een uitgelezen moment om de markt te ontdekken. 

Landenstudie Mexico