Vlag van Senegal

Bilaterale fiche Senegal
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Senegal. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Senegal (april 2023)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Senegal, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.

Statistieken

 • Bilaterale fiche Senegal

  cover bilaterale fiche
 • Bilaterale nota Senegal (april 2023)

  cover bilaterale nota

Studies

 • Economische studie Senegal (mei 2023)

  Als tweede economie van de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie (WAEMU) zal het BBP van Senegal naar verwachting met 8% groeien in 2023 en met meer dan 10% in 2024. Deze verwachte groei wijst op een economie en een land in volle ontwikkeling. De Europese Unie is de grootste leverancier en de op een na grootste afnemer van Senegal. België is een belangrijke en erkende partner van het land. Senegal positioneert zich als de toegangspoort tot West-Afrika.  Het investeert in moderne infrastructuur en geniet van wereldberoemde stabiliteit.  

  Investeerders worden aangetrokken door de hervormingen die het bedrijfsleven aanmoedigen en door de mogelijkheden die het land biedt. Dankzij deze aantrekkingskracht wil de Senegalese staat in goede verstandhouding met zijn internationale partners zorgen voor een endogene en inclusieve ontwikkeling. Daartoe kan het land rekenen op een gediversifieerde economie en overvloedige natuurlijke hulpbronnen.

  In deze context organiseert het Agentschap voor Buitenlandse Handel, samen met zijn partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade, hub.brussels en AWEX, van 21 tot 25 mei 2023 een gezamenlijke economische missie naar Senegal, onder het Voorzitterschap van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Zijne Majesteit de Koning.

  Consulteer onze studie voor een analyse van de Senegalese economie.

  Cover Economische studie Senegal (mei 2023)
 • Bekijk ook de interviews rond de missie naar Senegal in mei 2023:

  Interview met Z.E. Baye Moctar Diop, Ambassadeur van Senegal in België (mei 2023):

  Remote video URL

   

  Interview met Z.E. Hubert Roisin, Ambassadeur van België in Senegal (mei 2023):

  Remote video URL

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

afbeelding met tekst Legal Helpdesk - regulations