vlag van Maleisië

Bilaterale fiche Maleisië
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Maleisië. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Maleisië (september 2021)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Maleisië, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties.
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

  • Bilaterale fiche Maleisië

    cover bilaterale fiche
  • Bilaterale nota Maleisië (september 2021)

    cover bilaterale nota
  • Sectorale studies Maleisië

    Studie betreffende de Chemische sector in Maleisië (september 2014)

    Deze publicatie behandelt een dertigtal hoofdrolspelers van de chemische sector in Maleisië en werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missie naar Maleisië en Singapore in november 2014.

     

    cover Sectorale studie Chemicals Maleisië





  • Studie betreffende de Bouwsector in Maleisië (augustus 2014)

    De bouwsector is een belangrijke bouwsteen van de Maleisische economie. Deze studie analyseert de volledige sector, de overheidsmaatregelen die er betrekking op hebben, evenals de sleutelsectoren en het marktpotentieel. 

    Deze studie werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missie naar Maleisië en Singapore in november 2014.

    cover Sectorale studie Construction sector Maleisië
  • Studie betreffende de Clean Technology sector in Maleisië (juni 2014)

    Tussen de 178 landen die bestudeerd werden door de “Environmental Performance Index“ van 2014, nam Maleisië de 51ste plaats in. Deze publicatie onderstreept het belang van de “clean technology”-sector in dit land. De studie is opgesplitst in twee delen:  het eerste deel  legt zich toe op de “environment & water sector”, terwijl het tweede een analyse geeft van de “renewable energy, green building & energy efficiency sector”. Deze studie identificeert eveneens de houding van de overheid ten opzichte van deze sector, alsook de belangrijkste spelers en het potentieel van de markt. 

    Deze studie werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missie naar Maleisië en Singapore in november 2014.

    cover Sectorale studie Clean Technology sector Maleisië

Studies

Economische studie Maleisië (oktober 2014)

Als derde grootste macht binnen de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) genereert Maleisië 13% van de rijkdom van de regio. In 2014 wordt de groei geschat op 5,7%.

“Vision 2020” streeft ernaar om het BBP per hoofd van de bevolking te laten stijgen en Maleisië te laten overgaan van een “middeninkomensland” naar een “hoge-inkomensland”. Verschillende programma’s moeten het land naar de verwezenlijking van deze ambitieuze uitdaging loodsen.

Het ontbreekt Maleisië niet aan troeven om exporteurs aan te trekken. De liberalisatie van haar economie stimuleert de handelsrelaties, trekt meer buitenlands kapitaal aan en draagt bij tot de stijging van het land in de internationale klassementen met betrekking tot de concurrentiekracht.

Ter gelegenheid van de gezamenlijke handelsmissie van 22 tot 28 november 2014, heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel een “economische studie” gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van Maleisië, terwijl het tweede een analyse omvat van vier dynamische sectoren waarin de handelsmogelijkheden talrijk zijn: islamitische financiën, cleantech, constructie en gezondheidszorg. Daarna krijgt u een greep uit recente succesverhalen van Belgische bedrijven in Maleisië.

Deze studie werd gerealiseerd naar aanleiding van de prinselijke missie naar Maleisië en Singapore in november 2014.

cover Economische studie Maleisië (oktober 2014)

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

foto met tekst regulations