Canada

Bilaterale fiche Canada
Deze fiche biedt een beknopt overzicht van de bilaterale handelsbetrekkingen van België met Canada. 
Document enkel beschikbaar in het Engels.

Bilaterale nota Canada (mei 2021)
Naast algemene informatie over het BBP, de inflatie, het aantal inwoners, de globale import en export en de werkloosheidsgraad bevat deze nota een analyse van de bilaterale handel met Canada, alsook een overzicht van de belangrijkste in- en uitvoersecties. 
Document enkel beschikbaar in het Frans.

Statistieken

Studies

Economische studie Canada (oktober 2015)

Als op één na grootste land qua oppervlakte biedt Canada heel wat mogelijkheden voor exporteurs en buitenlandse investeerders. Het grondgebied herbergt een indrukwekkende hoeveelheid natuurlijke bronnen, een innovatieve economie en is rijk in R&D. Een groot aantal domeinen, waaronder de lucht- en ruimtevaart, biotechnologie, telecommunicatie en digitale animatie, trekken steeds meer internationale talenten aan. Het land wordt bovendien beschouwd als één van de gemakkelijkste om zaken in te doen.

Onze exporteurs tonen een stijgende interesse voor het westen van het land. Net als de filmstudio’s van Vancouver, ook wel het Hollywood van het noorden genoemd, en de teerzanden, zijn ook de provincies Alberta en Brits-Columbia sterk aan het boomen. Ze worden door experts beschouwd als de economische locomotieven voor het Canada van morgen.

Ter gelegenheid van de Prinselijke missie die in Westelijk Canada plaatsvindt van 24 tot 31 oktober 2015, heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel deze “economische studie” gepubliceerd, waarvan het eerste hoofdstuk gewijd is aan de macro-economische situatie van Canada, terwijl het tweede een analyse omvat van enkele van de meest dynamische sectoren: energie (fossiele en hernieuwbare), ICT, film en digitale media, life sciences, lucht- en ruimtevaart en transport. 

Cover

LEGAL HELPDESK

Een juridische vraag over buitenlandse handel? Contacteer onze legal helpdesk.

Legal Helpdesk - regulations