Scroll To Top

Economische zendingen

In samenwerking met onze partners

Het Agentschap voor Buitenlandse Handel organiseert, in samenwerking met de drie gewestelijke instanties voor de bevordering van de buitenlandse handel Flanders Investment & Trade (FIT), l’Agence Wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers (AWEX) en hub.brussels en de FOD Buitenlandse Zaken, jaarlijks gemiddeld 2 prinselijke zendingen.

Op 6 januari 2021 gaf H.E. Sophie Wilmès, Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en van de Federale Culturele Instellingen een interview voor de website www.belgianeconomicmission.be. De Directie en het team van het Agentschap voor Buitenlandse Handel zijn verheugd dat Minister Wilmès de Belgische federale regering zal vertegenwoordigen tijdens de komende Staatsbezoeken van de Belgische Vorsten en tijdens de Belgische Prinselijke zendingen in het buitenland

Bekijk hier het interview:

Bekijk onderstaande video van 21.10.2019 voor een korte presentatie van de activiteiten van onze partners; de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en l’Agence Wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers (AWEX), en ontdek waarom de prinselijke missies zo populair zijn bij Belgische bedrijven:

 

 Prinselijke zending naar China, 17 - 22 november 2019 (bron: © BelgaImage)

 

Deelnemers

Deelnemers zijn bedrijven uit een waaier van sectoren. Ze variëren van KMO’s tot gevestigde waarden uit het Belgische ondernemerslandschap
 

Programma

Een gezamenlijke economische zending duurt meestal vier tot acht dagen. Het programma bestaat uit een officieel luik en een economisch-commercieel luik. In dit laatste deel is ook voor de bedrijven een drukke agenda opgesteld:

  • Overdag staan steevast B2B-afspraken op het programma.
  • Seminaries bieden lokale spelers een blik op specifieke Belgische knowhow. Deze conferenties zijn eveneens een gelegenheid om de prioriteiten van de lokale autoriteiten en hun belangrijkste projecten te leren kennen.
  • Netwerklunches, -diners en -recepties in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Z.M. de Koning, bieden kansen op interessante contacten. Staatshoofden, ministers, topzakenlui en andere prominenten zijn er veelgeziene gasten.
  • Veel deelnemende bedrijven maken van de economische zending gebruik voor het officieel bekrachtigen van zakelijke overeenkomsten in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Z.M. de Koning. Bedrijven zijn hierdoor vaak in staat sneller contracten af te sluiten. Dit is bovendien uitstekende promotie voor de Belgische onderneming.
  • Ook bedrijfsbezoeken aan lokale bedrijven of plaatselijke vestigingen van Belgische ondernemingen staan op de agenda, al dan niet in het gezelschap van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Z.M. de Koning. Hierdoor kunnen Belgische bedrijven vlotter hun producten bij buitenlandse multinationals aan de man te brengen.