Scroll To Top

Belgian Innovative Food Solutions - 2015

De voedingsmiddelenindustrie bezet een prominente plaats in de Belgische economie. In 2014 vertegenwoordigde de export 9,3% van het nationale totaal en genereerde het bijna de helft van de omzet in de sector. De kwaliteit en diversiteit van de Belgische producten zijn troeven die onmiskenbaar bijdragen tot dit succes, net als de inspanningen die geleverd worden in het kader van innovatie. België onderscheidt zich dankzij de nieuwe oplossingen die het de voedingssector biedt. "Belgian Innovative Food Solutions" categoriseert deze als volgt: ingrediënten, productie-uitrusting en bewaringstechnieken.

In het eerste deel stelt de publicatie de voedingssector voor in cijfers met de nadruk op het belang van export en innovatie voor de groei. Het tweede deel is gewijd aan 9 Belgische succesverhalen en het derde bevat een niet alomvattende lijst van bedrijven die de sector innoverende oplossingen aanbieden.


Publicatiedatum: oktober 2015

Belgian Innovative Food Solutions (enkel beschikbaar in het Engels)