Scroll To Top

Seminaries

Seminaries over internationale handelsopportuniteiten voor Belgische bedrijven

Jaarlijks worden er twee Trade4U-seminaries georganiseerd. De ondertussen 12 georganiseerde uitwisselingsmomenten verenigden reeds 2.180 deelnemers.

Door de huidige Covid-19 crisis werden er in 2020 geen Trade4U seminaries georganiseerd, maar sinds november 2020 organiseren wij de seminaires onder vorm van webinars. LEES ER MEER OVER HIERNA.


Meer dan 380 mensen namen deel aan ons 2e Trade4U webinar “Brexit: Eerste resultaten: bevindingen en lessen”, dat op 22 april 2021 werd georganiseerd in samenwerking met onze partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en Wallonia Export & Investment Agency (AWEX).

Wij danken Z.E. Alexander De Croo, Eerste Minister, van harte voor zijn introductie op dit webinar, alsook onze gastsprekers voor hun medewerking: de heer Jeroen Sarrazyn (Brexit Coordinator, Belgian Customs), mevrouw Tine Vandervelden (International Business Manager, Fevia), mevrouw Marie Desrousseaux (Policy Advisor, Febetra), en de heer Ward Minnaert (Expert Brexit, International Commerce Department FPS Economy).

Sinds 1 januari 2021 is de Brexit werkelijkheid geworden temidden van een wereldwijde pandemiecrisis. Sommige analisten beweren dat de bilaterale handel van landen als België met het Verenigd Koninkrijk niet zo erg werd beïnvloed als werd gevreesd, terwijl anderen een scherpe daling van de bilaterale handel waarnemen. Wat is de werkelijke situatie? Waar moeten exporteurs meer aandacht aan besteden en welke punten verdienen verdere politieke onderhandelingen of directe interventie?

De presentaties kan u hierna consulteren:

U kan de opname van het webinar hierna bekijken:


Op 26/11/2020 werd reeds een 1e digitaal seminarie georganiseerd, onder vorm van een webinar. Lees er meer over hierna:

De COVID19- crisis heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de mogelijkheden voor internationale overheidsopdrachten en dit niet alleen voor medische doeleinden. Een groot aantal investerings- en bouwprojecten lijkt de nationale economieën nieuw leven in te blazen. Deze handelsopportuniteiten zijn niet alleen interessant voor grote multinationals, ook de KMO’s kunnen hun kans grijpen. 

Om de tools en de sleutels tot succes te ontdekken organiseerden wij op 26 november 2020 een WEBINAR OVER OPENBARE AANBESTEDINGEN in samenwerking met onze partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en Wallonia Export & Investment Agency (AWEX). Ongeveer 340 deelnemers schreven zich in voor dit webinar! 


Benieuwd naar onze diensten, abonneer u vandaag nog op Trade4U en geniet van een uitgebreid dienstenpakket in handelsopportuniteiten voor slechts 150€ op jaarbasis: Registratieformulier


De presentaties van het webinar kan u hierna consulteren:

U kan de opname van het webinar hierna bekijken:

VOORBIJE SEMINARIES EN WEBINARS: