Scroll To Top

Seminaries

Seminaries over internationale handelsopportuniteiten voor Belgische bedrijven

Jaarlijks worden er twee Trade4U-seminaries georganiseerd. De ondertussen 11 georganiseerde uitwisselingsmomenten verenigden reeds meer dan 1.800 deelnemers.

Door de huidige Covid-19 crisis werden er in 2020 geen Trade4U seminaries georganiseerd, maar sinds november 2020 organiseren wij de seminaires onder vorm van webinars. LEES ER MEER OVER HIERNA.


Op 22/04/2021 organiseren wij ons 2e webinar "Brexit: Eerste resultaten: bevindingen en lessen"

Sinds 1 januari 2021 is de Brexit werkelijkheid geworden temidden van een wereldwijde pandemiecrisis. Sommige analisten beweren dat de bilaterale handel van landen als België met het Verenigd Koninkrijk niet zo erg werd beïnvloed als werd gevreesd, terwijl anderen een scherpe daling van de bilaterale handel waarnemen. Wat is de werkelijke situatie? Waar moeten exporteurs meer aandacht aan besteden en welke punten verdienen verdere politieke onderhandelingen of directe interventie?

U kunt de resultaten van de bilaterale handel België-VK voor het eerste kwartaal van 2021 bekijken ter gelegenheid van een webinar dat zal plaatsvinden op 22 april 2021 om 10.00u. De resultaten zullen worden vergeleken met die van het laatste kwartaal van 2020 en die van vóór COVID-19.

Het Agentschap voor Buitenlandse Handel organiseert dit webinar in nauwe samenwerking met zijn partners, de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en AWEX. We zullen het genoegen hebben Z.E. Alexander De Croo, Eerste Minister van België, te mogen verwelkomen, die de introductie van het webinar zal doen, evenals verschillende andere gastsprekers op hoog niveau.

⇒ MIS DEZE KANS NIET EN SCHRIJF U « HIER » IN VOOR HET EVENEMENT.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen tijdens dit webinar.


Op 26/11/2020 werd reeds een 1e digitaal seminarie georganiseerd, onder vorm van een webinar. Lees er meer over hierna:

De COVID19- crisis heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de mogelijkheden voor internationale overheidsopdrachten en dit niet alleen voor medische doeleinden. Een groot aantal investerings- en bouwprojecten lijkt de nationale economieën nieuw leven in te blazen. Deze handelsopportuniteiten zijn niet alleen interessant voor grote multinationals, ook de KMO’s kunnen hun kans grijpen. 

Om de tools en de sleutels tot succes te ontdekken organiseerden wij op 26 november 2020 een WEBINAR OVER OPENBARE AANBESTEDINGEN in samenwerking met onze partners de FOD Buitenlandse Zaken, Flanders Investment & Trade (FIT), hub.brussels en Wallonia Export & Investment Agency (AWEX). Ongeveer 340 deelnemers schreven zich in voor dit webinar! 


Benieuwd naar onze diensten, abonneer u vandaag nog op Trade4U en geniet van een uitgebreid dienstenpakket in handelsopportuniteiten voor slechts 150€ op jaarbasis: Registratieformulier


De presentaties van het webinar kan u hierna consulteren:

U kan de opname van het webinar hierna bekijken:

VOORBIJE SEMINARIES EN WEBINAR: