Scroll To Top

Trade4U-applicatie

Trade4U

De Trade4U-applicatie werd ontwikkeld voor zakenmensen die zeer vaak onderweg zijn opdat deze, waar ze ook zijn, over de laatste handelsopportuniteiten zouden beschikken. 

Deze worden verstuurd op basis van het bedrijfsprofiel dat werd geregistreerd in het exporteursbestand. Deze identificatie gebeurt op basis van twee criteria: de definitie van de gecommercialiseerde producten en diensten enerzijds en van de doelmarkten (-landen) anderzijds. Op basis hiervan worden enkel de relevante inlichtingen verspreid. Het bedrijfsprofiel kan op elk moment worden aangepast.

Beschikbaar voor iOS en Android, voor smartphones en tablets, biedt de applicatie een essentiële functie: het creëren van consortia. België bestaat voornamelijk uit kmo’s, het is gebruikelijk dat een bedrijf niet groot genoeg is om alleen te antwoorden op offertes die worden uitgeschreven door grote internationale instellingen. Wanneer men akkoord is gegaan met het delen van de contactgegevens, kan een bedrijf haar interesse voor een opportuniteit aangeven. Het Agentschap voor Buitenlandse Handel zal de verschillende geïnteresseerde partijen met elkaar in contact brengen.

De volgende functies worden overigens ook aangeboden:

  • aanvraag van een volledig dossier
  • aanvraag van bijkomende informatie
  • sorteren volgens type opportuniteit, land, deadline, aantal deelnemers en views
  • favorietenlijst.

Tot slot worden ook economische en juridische nieuwsberichten met betrekking tot de buitenlandse handel verspreid via de Trade4U-applicatie.

Bekijk het gif-bestand van de applicatie